Förutsägelser om jordens undergång har följt mänskligheten under lång tid. I år, 2012, tror många att slutet verkligen är nära. Frågan är inte om, utan hur jorden ska gå under. Bland annat mayaindianernas kalender antyder att tiden snart är ute; den slutar den 21 december 2012. Möjligheterna till undergång är många; jordbävningar, polomkastningar, meteoriter, planeter på villovägar är bara några av de katastrofer som hotar att drabba oss, förutom global uppvärmning eller en ny istid.

Å andra sidan är det inte första gången undergången förutspåtts och ännu så länge har inget hänt. Vi överlevde till och med det Kalla kriget.
Sanna Fogelvik och Lena Källberg har tagit undergången till sina hjärtan och uttrycker både fasa och fascination inför den, med fotografier, tredimensionella verk och ritningar över möjliga slut.

”När vi som bäst försöker komma till rätta med miljöförstöringen för att rädda klimatet kanske jorden plötsligt hamnar på kollisionskurs med en jätteasteroid, och om inte Bruce Willis är där för att rädda oss då så är det kört”, säger konstnärerna, som försöker närma sig undergången med en gnutta glimt i ögat.

Undergång 2012 visas på walla scen! den 11−26 februari.
Vernissage den 11 februari 12−16
Öppettider: Tor−fre 17−19, lör−sön 12−16